Een dakkapel heeft veel voordelen: u creëert er extra ruimte mee en er valt meer licht naar binnen. Daarnaast verhoogt een dakkapel de waarde van uw huis en kan hij gemakkelijk worden aangepast aan de stijl van uw woning. U kunt kiezen voor een houten dakkapel of een dakkapel van kunststof. Maar wat is nu de beste keuze? Wij vergelijken voor u de houten en kunststof dakkapellen qua maatwerk, uitstraling, onderhoud, levensduur en prijs.

Houten dakkapellen: geschikt voor maatwerk

Hout is eenvoudig te bewerken, waardoor een houten dakkapel geschikt is voor maatwerk. U hoeft zich bij een houten dakkapel niet te houden aan standaard afmetingen, maar kunt zelf de maten bepalen. Bij kunststof bent u afhankelijk van standaardafmetingen, tenzij u voor een prefab model gaat. Een prefab dakkapel maken we op maat van hout of kunststof en leveren we kant-en-klaar, waardoor hij in slechts een paar uur geplaatst kan worden.

Dakkapellen met authentieke uitstraling

Een houten dakkapel heeft een natuurlijke, authentieke uitstraling. Daarnaast verandert u het uiterlijk van uw dakkapel eenvoudig door middel van een likje verf. Bij een kunststof dakkapel kunt u kiezen voor een houtnerf in de afwerking om het kunststof de uitstraling van hout te geven. U wijzigt de kleur en uitstraling van het kunststof echter niet zo eenvoudig als bij een houten dakkapel.

Kunststof dakkapellen: onderhoudsarm en een levensduur van 50 jaar

Het grootste voordeel van een kunststof dakkapel is dat deze weinig onderhoud nodig heeft. Het kunststof is kleurvast en verkleurt niet onder normale weersomstandigheden. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende om uw dakkapel goed te houden. Een houten dakkapel vereist daarentegen wel enig onderhoud en is minder goed bestand tegen de weersomstandigheden. De verflaag gaat bladderen en de dakkapel moet ongeveer iedere 5 jaar geverfd worden. Een geluk bij een ongeluk: eventuele reparaties aan deze dakkapel zijn vaak vrij eenvoudig zelf uit te voeren. Daarnaast verschilt de levensduur van de materialen behoorlijk. Een houten dakkapel gaat zo’n 25 jaar mee, terwijl een kunststof dakkapel een gemiddelde levensduur heeft van 50 jaar.

Kunststof dakkapellen: laagste prijs

De kosten van een kunststof dakkapel vallen over het algemeen wat lager uit dan de kosten van een houten dakkapel. Bij Dakkapel.nl schaft u een houten dakkapel aan vanaf € 3.767,- euro, terwijl een vergelijkbare kunststof dakkapel verkrijgbaar is vanaf € 3.420,-. De prijs is uiteraard wel afhankelijk van de gewenste grootte en afwerkingen.

Vindt u het lastig om een keuze te maken voor hout of kunststof, of heeft u een andere vraag over het installeren van een dakkapel? Neem dan contact op met Dakkapel.nl via het telefoonnummer 020 723 0952 of via ons contactformulier. Onze specialisten ontwerpen en bouwen voor u de ultieme dakkapel voor uw woning en budget.