Veelgestelde vragen


De meest gestelde vragen over dakkapellen


Wat zijn jullie dakkapel prijzen?

Er zijn verschillende afmetingen en soorten dakkapellen mogelijk. Voor meer informatie komen wij graag kosteloos en geheel vrijblijvend bij u langs om een passende offerte voor uw dakkapel te maken.

Hoe maken jullie de dakkapellen?


Dakkapellen Online maakt prefab dakkapellen. Dit wil zeggen dat wij alles kunnen maken en namaken, zodat de dakkapel in de stijl van uw woning kan worden gefabriceerd. Wij zitten niet vast aan standaard maten of materialen. Het voordeel van prefab plaatsen is dat wij met circa 2,5 uur uw dak weer waterdicht hebben. Het dak wordt in onze loods al voorzien van EPDM dakbedekking, welke een verwachte levensduur heeft van 50 jaar. Uiteraard passen wij, indien noodzakelijk, uw dakconstructie aan. Op het aanpassen van uw dakconstructie geven wij maar liefst 15 jaar schriftelijke garantie!

Wat is de levertijd?


Alle levertijden gaan in overleg. De standaard levertijd is circa 7 weken. Heeft u haast, neemt u dan z.s.m. contact met ons op.
Soms is het ook mogelijk dat wij met spoed leveren vanaf ca. 2 weken!

Indien u haast heeft met het plaatsen van een kunt u het beste direct contact opnemen per telefoon.

Heb ik een vergunning nodig?

Sinds oktober 2010 is er een nieuwe regeling voor het bouwen van dakkapellen. Deze regeling kent 2 mogelijkheden:

1) Vergunningsvrij bouwen
2) Licht vergunningsplichtig bouwen

Regels vergunningsvrij bouwen
De volgende regels gelden voor het vergunningsvrij bouwen van dakkapellen op een achtergevel dakvlak:

  • De dakkapel moet met een plat dak zijn uitgevoerd.
  • De dakkapel mag niet hoger zijn dan 1,75 meter buitenwerks gemeten.
  • De dakkapel moet tussen 50 centimeter en 1 meter uit de dakvoet beginnen.
  • De dakkapel moet minimaal 50 centimeter onder de nok gelegen zijn.
  • De dakkapel moet minimaal 50 centimeter uit het hart van elke bouwmuur blijven of
  • De dakkapel moet 50 centimeter uit de zijkant van het dakvlak blijven.
  • De dakkapel moet ondoorzichtige zijwangen hebben.

De volgende extra regels gelden voor het vergunningsvrij bouwen van dakkapellen op een zijgevel die niet naar de weg of openbaar groen gericht zijn.

  • De dakkapel moet 1 meter uit de voorgevellijn blijven.
  • De dakkapel moet 50 centimeter uit de achterzijde van het dakvlak blijven.

Regels licht vergunningsplichtig bouwen

Indien een dakkapel aan de voorgevel of aan de zijgevel grenzend aan de openbare weg ofwel openbaar groen gebouwd moet worden kunt u bij de gemeente de loketcriteria van uw gemeente krijgen. In deze criteria staat wat u mag bouwen zonder dat de welstandscommissie hiernaar hoeft te kijken. Indien de dakkapel niet binnen de criteria valt van uw gemeente zal de welstandscommissie over uw aanvraag beslissen. Bouw en woningtoezicht van uw gemeente kan u adviseren over de richtlijnen van uw gemeente. Voor alle bouwregelingen kunt u terecht op de site van het ministerie van VROM:

vrom.nl/woningwet
vrom.nl/bouwvergunningen_online

Kunnen jullie de bouwaanvraag voor ons verzorgen?


Wanneer uw gemeente een bouwvergunning vereist, kan Dakkapellen Online dit tegen een vergoeding voor u verzorgen. Onze vergoeding is ten alle tijden exclusief de kosten van de gemeentelijke leges en eventuele noodzakelijke constructieberekeningen (deze verschillen per gemeente). Wij maken de benodigde bouwtekeningen voor u in orde en vullen alle formulieren ten behoeve van de bouwaanvraag voor u in. De aanvraag wordt vervolgens naar u toegestuurd ter controle. Indien de aanvraag volledig volgens afspraak is, wordt u verzocht uw BSN nummer aan ons door te geven zodat wij uw aanvraag digitaal kunnen indienen bij uw gemeente.

Heeft u interesse in het aanvragen van een vrijblijvende offerte? Vul dan het onderstaande formulier volledig in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een vrijblijvende afspraak te maken met een van onze adviseurs. Voor een offerte en advies op maat.
Lees hier ervaringen van klanten.