Wanneer u een dakkapel heeft laten plaatsen wilt u natuurlijk dat de dakkapel lang meegaat. Daarom is het belangrijk om uw dakkapel goed te onderhouden en minimaal één keer per jaar schoon te maken. Met onderstaande vier tips wordt het reinigen van uw dakkapel appeltje-eitje.

1          Denk aan uw eigen veiligheid

Voordat u uw dakkapel gaat reinigen is het belangrijk om eerst aan uw veiligheid te denken. Wanneer u de buitenkant van de dakkapel gaat reinigen, raden wij u af om op het dak te gaan staan. U kunt er beter voor kiezen om een steiger of ladder voor uw dakkapel te plaatsen.

2          Vermijd de hogedrukspuit

Wanneer u uw dakkapel wilt gaan reinigen, kunt u beter uw hogedrukspuit achterwege laten. Door de enorme kracht die de reiniger heeft bestaat de kans dat deze uw dakkapel beschadigd. Zo kan de verf gaan bladderen of de kunststof van het kapel beschadigd raken. Wij raden u aan om uw dakkapel te reinigen met stromend water om stof- en zandresten van de dakkapel te verwijderen. Hiervoor kunt u het beste een gieter of tuinslang gebruiken.

3          Gebruik allesreiniger of afwasmiddel

Zodra u de stof- en zandresten met stromend water heeft verwijdert kan de grote schoonmaak beginnen. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleek, maar ga voor allesreiniger of afwasmiddel wat u verdunt met water. Om de dakkapel goed schoon te maken kunt u gebruik maken van een normale spons of een schoonmaakdoek.

4          Controleer de goot

Wanneer uw dakkapel na de grote schoonmaak weer glimt, is het belangrijk om de goot te controleren op bladeren. Wanneer er bladeren in uw goot zijn terecht gekomen, kunt u deze het beste verwijderen om te voorkomen dat uw goot verstopt raakt.