Wanneer u op zoek gaat naar een dakkapel voor uw woning komt u vaktermen zoals zijwangen of boeidelen tegen. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk?

Raveling

Voordat uw dakkapel geplaatst wordt, moet er eerst een opening in uw dak gemaakt worden. Om ervoor te zorgen dat het dak zijn stevigheid behoudt, wordt er gebruik gemaakt van houten of betonnen balken in de opening. Deze balkenconstructie wordt raveling genoemd.

Zijwangen

Met zijwangen worden de zijden van de dakkapel bedoeld. Deze zijwangen worden gemaakt van hout of kunststof en zorgen ervoor dat wind en regen niet door de zijkanten van de dakkapel heen gaan.

Boeidelen

De brede rand aan de bovenkant van de dakkapel wordt de boei of boeideel genoemd. Deze boeien hadden eerst vooral een praktische functie: ze gaan het binnendringen van regenwater in de structuur van de kapel tegen. Tegenwoordig kunt u met de boeidelen een moderne, klassieke of traditionele twist geven aan de dakkapel. Zo kunt u voor een moderne uitstraling kiezen door een boei met strakke lijnen. Wanneer u meer van klassiek houdt, is een boeideel met een sierlijke welving zeer geschikt.

Daktrimmen

Bovengenoemde boeidelen worden afgewerkt met een kunststoffen of metalen afwerkstrook, ook wel daktrim genoemd. Deze daktrimmen beschermen de dakrand tegen onder andere water en ongedierte en zorgen ervoor dat uw dakkapel langer meegaat. Tevens kunnen deze afwerkstroken worden gebruikt voor een sierlijke afwerking van de dakkapel.

Prefab dakkapel

Letterlijk genomen betekent ‘prefab’ voorgefabriceerd. Doordat de prefab dakkapel wordt voorgefabriceerd kan deze dakkapel geheel in de stijl van de woning worden gemaakt. Wanneer een prefab dakkapel geplaatst wordt, is het dak binnen ongeveer 2,5 uur waterdicht. De kapel wordt binnen een dag geplaatst.

Laat uw dakkapel altijd door een specialist als Dakkapellen Online plaatsen. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van kunststof dakkapellen, houten dakkapellen en prefab dakkapellen. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0570 – 769 053 of stuur een e-mail naar info@dakkapellenonline.nl.